Grattis gumman!

2009-06-30 - 21:04:38





HIPP , HIPP  ,  HURRA HURRA HURRA!!!!










EMILIA 20 ÅR!

Kväller..

2009-06-30 - 20:51:29

Japp japp , vi har nyss kommit hem :) Har varit på bio..

Vi va på Johan Falk. Den va riktigt bra faktiskt!!



Innan de så va vi iväg å handlade flipp flopp till mig , som jag kan ha nu när jag är så sväld i fötterna. Kommer ju inte i något annat , jätte tråkigt är det :( Och obehagligt är det..

Sen så köpte vi en liten madrass till barnvagnen , för vi tyckte att det behövdes en till.. Så man kan lägga den på den andra , så det blir extra mjukt och sjönt till lill Ida..
:)
Sen så köpte jag ett gulligt litet djur man hänger på barnvagnen , som hon kan kika på :)

Nu ska jag kika på tv , sen blire duschen å sen natti natti!!




Oj då..

2009-06-30 - 14:04:43

http://villalilja1.blogspot.com/2009/04/sol-sol-sol.html







Nu va det längesen jag skrev här :) Har inte hunnit eftersom jag har jobbat hela helgen.. Och de har gått bra , men nu är det varmt :) Och mina små fötter och vader har svällt upp.. Har så otroligt mycket vatten i kroppen nu , och värre blir det av sånna hära dagar.. Jätte jobbigt är det , kunde knappt gå imorse.. Ush!!! Så nu vill jag bara ha allt över ;) hihi..

Va på bilbingo igår btv :) Vi vann 500 kr.. Men jag va såååå nära att vinna 20 000kr.. Grinig jag blev när dom inte ropade upp mitt nr.. Suck.. Men men , det är väl så de är förstår jag.. Alla kan inte vinna!!

Och sen förutom de så har vi fått barnvagnen nu :) såå fin!! Är jätte nöjd med den.. Dessutom är den jätte lätt att dra! otroligt skönt må jag säga.. Snart är hon här så :) ca 1 månad kvar nu bara!! ... mysigt <3
och fort går det <3


Och hos barnmorskan gick allt bra :) Allt va jätte fint , och lilltjejen växer på! Så de är bra..

Nä ,  om man ska ta och hitta på något skoj nu .. Såå fint väder ju :)

ha en bra dag allesammans..



:)

2009-06-25 - 12:11:49


Här är det lite till , en snutte filt fick vi också :) Och en liten sak som man hänger i barnvagnen!

Sött.. Sött..

2009-06-25 - 12:09:37


Fick lite kläder av mamma igår :) Jätte söta!

Torsdag.

2009-06-25 - 12:07:26


Idag ska jag träffa bm igen :) Tiden går väldigt fort nu.. Lyssna lite på hjärtljuden å prata å så!

Ska träffa camilla en sväng också , se hur det är med henne. Va ett tag sen man såg fröken :) Hehe..

Sen får vi se vad det blir idag.. solen skiner iaf!! Börjar ju jobba 19 ikväll igen så :)






Vecka 33 (på lördag)



Nu väger bebisen ungefär 2 kg och är cirka 44 cm lång. Nu bör bebisen (åtminstone för dig som är förstföderska) göra sig redo inför födelsen genom att vända sig upp-och-ner, så att huvudet pekar nedåt i bäckenet.

fetal development at 33 weeksUnder de kommande veckorna håller din barnmorska ett öga på bebisens postition - vissa bebisar får för sig att de ska vända sig uppåt igen.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu - delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu och huden håller på att bli mindre röd och skrynklig.

Om du är förstföderska, kanske bebisen vänder sig nedåt denna vecka och placerar huvudet mot livmoderhalsen. (Detta händer i ungefär hälften av alla förstagångsgraviditeter.) Om du är omföderska, är det vanligt att detta inte sker förrän sista veckan innan bebisen föds - och i vissa fall inte förrän förlossningen börjar. Vill du föda utan medicinsk smärtlindring? Här kan du läsa om icke-medicinska ("naturliga") metoder.

Får du svullna fötter och vrister mot dagens slut? Vätskebindning i kroppen, s k ödem, är ofta värre senare på dagen eller om det är varmt. Märkligt nog kan detta förvärras av vätskebrist. Din kropp - i synnerhet dina njurar - och bebisen behöver mycket vatten. Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare - det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

oj!!

2009-06-24 - 11:37:04

nu går det knappt att sova om nätterna.. det är ju så varmt!! skillnad mot för vad det va för någon vecka sen..
men det är skönt med sol.. man får ju inte klaga!! men lite jobbigt är det.. iaf när det är såhär varmt!!

ikväll jobbar man natt också :)
götter!!

aja , nu ska jag fixa mig lite!!

ha en varm bra dag..

:)

Varmt!!!

2009-06-23 - 17:16:39



Åååh ja.. Nu börjar det bli riktigt varmt att gå runt på den lilla magen när det är sånt här väder! Tur att det inte är så långt kvar :) För det känns verkligen att man bär på något!!

Men solen kan gärna få lysa för min del , hellre de en att det ska regna!

Annars idag har det inte hänt så mycket , varit på jobbet bara.. Kom nästan precis hem , så man kanske ska göra sig lite krubb nu.. Sen får det nog bli en sval dusch :) Sköönt!!

Sen får vi se vad det blir , är så sugen på att shoppa fina kläder.. Men man kan ju knappt ha något nu , så det är inte så roligt. Jag får allt vänta tills lill-gumman är ute :)

Ha en bra kväll i solen!!



MÅNDAG!

2009-06-22 - 13:10:07

Hellu...

Solen skiner , och jag mår bra :) Kanoners...Har precis duschat av mig en sväng nu , å städat lite å så.. Ska åka till jobbet om någon timme också :) Så mycket mer idag blir det inte.. Blir väl sängen nästan på en gång när jag kommer hem ikväll...

Så ha en bra dag :)

Söndag kväll..

2009-06-21 - 17:28:46

Tjingeling..

Dagen har varit rätt så lugn , va iväg en sväng å spelade mini golf å åt lite mat.. Självklart förlorade ju jag :) haha..Men inte bryr jag mig om de inte , de va trevligt iaf..
Och nu lyser ju solen :) Underbart!! Nu kan det få vara så här i några veckor..

Nu ska jag försöka att hitta på något annat skoj.. se om man lyckas :)
Ha en bra kväll..

Lördag.

2009-06-20 - 16:26:47


       
Bjuder på 2 bilder på mina go katter :)
Tyra & Gustav





Ja då va midsommar över , och vi hade ruskigt roligt faktiskt :) God mat , och en massa olika lekar. Sen fick man kika på niklas & jessikas lilla go plutt som dom fått :) Lilla Anton! Och då längtar man ännu mera <3
Jag hade roligt igår och de är huvudsaken..Vädret va ju sådär , men det blev ju jätte skönt på kvällen!

Har sett att det ska bli kanon väder nu imorgon och på mån och tis :) Hoppas på det bästa nu , så man kan få lite mera färg på sig..
Men men...

Idag har det inte blivit så mkt , ätit lite mat och tagit det lugnt.. Håller på och tvättar lite nu å så , ska strax kika på en till film hade jag tänkt. Är rätt så slut i kroppen sen igår , jobbigt å bära på lillan i magen.. Hon växer å blir allt större , men jag har sluppit bristningarna . * PEPPAR PEPPAR* Och glad är ju självklart ja :) Hehe...

Har gått 32 veckor i dag.. Med min lill-tjej i magen! Känns så skönt att man närmar sig nu , men kan det inte gå lite fortare :) Skulle vara så underbart  <3 

Ne nu blir det film dax :)


VECKA 32



                      




Nu väger bebisen ungefär 1,7 kg och är cirka 42 cm lång från topp till tå. Lungorna kommer inte att vara fullt utvecklade förrän närmare förlossningen, men bebisen tränar redan andning genom att "andas" fostervatten.

fetal development at 32 weeksEn del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Om bebisen är en pojke, brukar testiklarna nu vandra ner i pungen från bukhålan. Det händer emellertid att den ena eller båda testiklarna ligger kvar tills efter födseln. Två tredjedelar av alla fall då testiklarna inte vandrat ner i pungen vid födseln har rättat till sig av sig själva vid ettårsdagen.

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under en fullgången graviditets sista sju veckor. Se till att du äter bra den sista tiden.


Onsdag kväll..

2009-06-17 - 20:33:06


Då ska man snart upp och jobba igen , börjar kl 9. Så det blir tidigt i säng idag!
Ska ta mig ett skönt bad först , och äta upp mina goda mackor jag sitter å mummsar på nu ;) Gött!!

Sen så har det nog inte hänt så mycket mer idag , varit å handlat en sväng nu.. Lite mat å så , sen va vi in på Jula en snabbis å hittade lite saker där :)

Sen har det varit lugnt!
Nu ska jag äta vidare , vi höres :)

Och på fredag är det midsommar , mysigt ! Synd att inte vädret kommer bli på topp bara. Men vad hade man väntat sig då ?!  Bläää..

Tisdag!

2009-06-16 - 13:53:52



Hej hopp..

Jadu , hur har min helg varit.. Lååång och seg med en massa tjaffs inblandat!! Men nu är det bättre :)
Jag tog mig igenom helgen iaf , och de är skönt.. Har hållt på att tvätta nu och igår , det tar ju aldrig slut på kläder :) Haha!!

Älsklingen köpte kläder till lill flickan i söndags också :) Jätte fina va dom , inte trodde jag att han kunde handla sånt eller :) Men det kunde han , rätt storlek å allt! De va gulligt..

Och nu i veckan blire bara jobb , sen så är det midsommar på fredag.. Och det ska vi fira ute hos mammsen och pappsen! Vi blir väl några stycken :) Köra lite 5 kamp m.m! Det kommer nog bli super bra , själv får jag njuta av maten å läsken med ungarna och titta på fulla folk :) haha.. sköööj!
Nää , nu får hon ta och komma ut frisk och fin <3 Vill ha henne här hos mig... Men hon kommer när hon är redo! Så jag får jobba på ett tag till , och vänta..

Igår kväll va vi på bio kom jag å tänka på :)


 Terminator - Salvation

Den va vi på! Helt okej va den faktiskt :)
Lite annorlunda ,  mot för dom som dom har gjort tidigare.. Den får 7 / 10 av mig!


Näe , nu ska jag åka till jobbet!
Ha en bra dag..

OCH LÅT SOLEN FÅ SKINA..
TACKAR..

Fredag!

2009-06-12 - 16:38:15

Japp , då har jag gått i 31 veckor med lillgumman i magen :) veckorna går snabbt" Ca 9 veckor kvar bara!!
Känns otroligt bra..

Dessutom har vi varit på älsklingens lillebrors avslutning idag , trevligt trevligt :) Käkade glass och jordgubbar m.m! GÖÖÖTTT^^
Sen så träffade jag någon tjej där som nästan precis hade fått barn , och då lääängtar man ju ännu mera efter sin egna" Det va de goaste jag sett.. Hon va bara 1 månad :)

Och snart ska jag åka till jobbet också , kommer hem igen på måndag.

Men ha en bra helg , själv ska jag jobba :)

VECKA 31

Bebisens kropp, armar och ben fortsätter att rundas av i takt med att underhudsfett tillkommer - och de ser äntligen ut att vara i proportion till huvudets storlek. Den väger ungefär 1,5 kg nu, ser mer och mer ut som en nyfödd bebis "ska" göra och är drygt 40 cm lång.

fetal development at 31 weeksPå grund av trängseln därinne, har du kanske märkt att bebisen inte längre rör sig lika livligt. Så länge den fortsätter vrida på sig lite, så vet du att allt står väl till. Det kan vara svårt att tro, men bebisen har fortfarande en hel del växande kvar innan den föds - ungefär 900 gram!

Bebisens inre organ fortsätter att utvecklas och mogna och den kissar nu vatten, vilket är bra träning inför livet utanför. Snart kan du vara förvissad om att ditt barn börjar få ett rikt inre liv - undersökningar har visat, att bebisar i magen har perioder av drömsömn redan kring åttonde månaden.

Du har förmodligen gått upp 1,3-1,8 kg denna månad. Ett knappt halvkilo (450 g) per vecka är helt normalt under sista trimestern, eftersom bebisen går igenom en sista växtspurt inför födseln.

Torsdag!

2009-06-11 - 17:28:10


Jajjemen , då har man varit hos bm idag då :) och lillans hjärtljud låg på ca 144  , jätte fint lät det.. Och min lilla tös hade växt på sig precis som hon ska! Nu har vi bara 4 ggr kvar att gå , sen så ska hon ploppa ut.. Om hon nu vill de i tid! Man vet ju aldrig :) Och dessutom ligger hon rätt också , med huvudet neråt.. Det är därför det trycker så mycket , och jag kan verkligen känna hur tung hon börjar bli. 

Innan vi va dit  , va vi in på nya willis som har öppnat.. Jätte fint vare där inne :)
Men det finns så många ställen och handla på nu, så undrar jag om det kommer gå bra för alla.. De visar sig!!


Aja , nu ska jag hitta på nått annat skoj!!
Hej hej..

Onsdag kväll.

2009-06-10 - 22:53:12

Hallå hallå :)

Idag har jag och darling åkt och spelat lite bowling i kära S-hamn , eftersom jag fyller år. Sen va vi ut och åt en bit mat , kanon gott va det. Efter det gick vi å shoppade lite , han köpte ett par byxor å en tröjja. Sen så gick jag och kikade på lite kläder till ida , och det blev några plagg till henne med :) ( tofflor , trosor , byxor och tröjjor ) Sen så har jag fyllt på med blöjjor och nappar m.m! Köpte lite barntvål också :) Så nu börjar man ladda upp lite!! Det går ju fort med dagarna , känner henne hela tiden nu typ. Hon är så stooor! <3

Nu har jag precis duschat , och nu blire läggdax ! Natti natti..
SOV GOTT


Till lilla mig ;) 21 år idag.. 1 år närmare 30! Hahaha..

2009-06-10 - 13:58:37

Tisdag!

2009-06-09 - 11:23:43


Ja , imorgon fyller man 21 ;) haha.. va värdelöst!! ingen ålder som spelar någon roll..

Igår va jag och älsklingen på ikea och handlade , hur mysigt som hälst :) sen va vi runt och kikade lite , men hittade inget speciellt.. men det va mysigt endå att få komma ut å kika lite.. eftersom jag har varit sjuk hela helgen :/ men nu börjar jag bli bättre iaf :)

och lillan i magen känner jag nästan hela tiden nu , för hon börjar ju bli så stooor :) tror hon fick hicka inatt , för fasen va magen hoppade .. första gången jag har kännt att hon har haft hicka iaf..
en underlig känsla :)

men just nu så längtar jag tills hon kommer UT!!!! vill bara ha förlossningen avklarad.. och få bort magen igen , och få ha henne i min famn.. vilken underbar känsla :)
men den dagen kommer den också!! <3


ne , om man ska ta sig nått att äta kanske... sen är det inte långt kvar tills jag börjar jobba igen! börjar 17 ikväll... och har natt..
så ni får ha en bra dag , och njuta av den lilla sol som skiner idag!
:)


http://villalilja1.blogspot.com/2009/04/sol-sol-sol.html


 

<3

2009-06-07 - 16:58:10
          

   ÄLSKLINGEN   OCH  JAG!!   :)  <3


Har inget kort på oss tillsammans..



Våran ida <3

Och våran plutt :) <3
Lill gumman!

Söndag!

2009-06-07 - 16:48:29


Tjingeling...
Nu har jag och darling nyss kikat på en film , vi hade iaf tur med vädret igen..
Lite rolig va den iaf :) haha.. Men jag har ju inte sett första filmen ens.. Men men!!
Nu ska jag göra mig lite mat , sen ska jag och älsklingen titta på en till film.. `` wolverine´´  :) Se om den är bra..

Mår mycket dåligare idag en igår , men det är väl som de är! Solen har ju kikat fram nu , så man känner sig lite piggare..


Nä nu orkar jag inte skriva mer..

Vi hörs :)




LÖRDAG KVÄLL..

2009-06-06 - 17:56:01
 Jahapp , då vaknade man för en stund sen :) Lära ta mig en liten stöd vila efter maten!! Jag åt stuvade makaroner och korv..
Gott som f*n!! MUMMMS...

Och nu har jag nyss ätit glass med maräng å chokladsås ;)
Yummi!!

         






Och nu får det bli någon bra film på det här!! ;)


Ha en bra kväll , för de ska jag försöka ha ^^

KRAMS!!

Lördag

2009-06-06 - 11:27:07

God morgon , har ju varit vaken en stnd iof..hunnit duschat m.m! tänkte på om man ska åka iväg å handla lite käk som man kan göra iordning senare.. vet inte vad jag är sugen på , och karln vet inte heller vad han vill ha.. så då blire svårt!
Men vi ska försöka å hitta på nått att göra :)
annars blire nog en rätt så lugn dag idag , för jag mår ju fortfarande pyton :(
får bli någon bra film :)
och solen lyser ju inte heller...usha!! tröök väder..

ha en bra dag folket..


Kväll..

2009-06-05 - 22:22:22


Yes.....

Då va jag hemma igen! Och inte mår jag bättre , mår så fruktansvärt dåligt.. Så snart ska jag nog krypa ner i sängen!
Det gick bra på jobbet iaf :) och nu ha jag hela helgen att vila upp mig på och bli frisk igen , men det ska väl vara ett under om man skulle bli helt frisk tills på måndag..

Och imorgon har jag gått 30 veckor med lilla Ida i magen :) det går fooort nu!!
Mysigt :)

Aja , nu ska jag fixa iordning mig för sängen.. Sen blire natti natti , och hoppas på det bästa att man kan sova bättre i natt nu :) 

GOD NATT & SOV GOTT.








30 veckor!


Bebisens lungor och matsmältningssytem är nu nästan färdigutvecklade. Ökningen i längd kan komma att sakta av (bebisen är ungefär 40 cm lång nu), men den kommer att lägga på sig vikt ända fram till födseln.

fetal development at 30 weeksBebisen fortsätter att blinka och kan förmodligen se vad som händer inne i livmodern, till exempel skiftande ljusnivåer och rörliga ljuskällor. Om du håller en ficklampa mot magen, kanske bebisen inte bara vänder sig mot den, utan sträcker sig eventuellt mot ljuset. En del forskare tror att det stimulerar bebisens synutveckling om du har magen "ute" i ljuset. Förvänta dig inte att bebisen ska ha perfekt syn när den föds, däremot - nyfödda ser bara någorlunda bra på 20-30 centimeters avstånd. Normalseende barn når inte vad vi menar med perfekt syn förrän de är mellan sju och nio år gamla. Bebisen har nu ögonbryn och ögonfransar.

Nu omges bebisen av ungefär en liter fostervatten, men det blir mindre när den blir större och det blir trångt. Din expanderande livmoder trycker på diafragman, vilket kan göra att du känner dig andfådd och har svårt att andas ordentligt, men det är en naturlig följd att att det är trångt om utrymmet. Vid ungefär 34 veckor (eller precis innan det är dags att föda, om detta är din andra eller tredje graviditet) kommer bebisens huvud att vändas nedåt i bäckenet inför förlossningen, vilket gör att det blir lättare att andas och äta.

FREDAG^^

2009-06-05 - 12:28:12

skönt... men inte att jag mår som jag gör :( börjar bli riktigt sjuk nu! går ju ut i öronen också , känns inte alls behagligt!!

har knappt sovit nått inatt, för när man väl va påväg att somna så började karln att snarka.. :( suck!!
sen har katterna lekt också.. tokar , mitt i natten!!!! bläää..

nää , och nu blir det jobb på de här.. hoppas dagen går fort! fick lite frukost av älsklingen nyss också , fil å puffar ^^ gott!!
får se vad det blir för käk sen ikväll när man kommer hem! nått gott ska jag ha iaf ^^

ne , om man ska ta å åka snart!!

ha en bra dag..



Magen.

2009-06-04 - 22:36:12
Sådär , nu har jag bjudit på lite magbilder.. Det blev en snabb knäppning! Men dom duger , ni ser ju lite iaf :)

29 + 5

2009-06-04 - 22:32:52

29 + 5

2009-06-04 - 22:31:43

29 + 5

2009-06-04 - 22:30:23

Ååh!!!

2009-06-04 - 22:27:47



Hmm.. kul!!! Nu börjar man bli sjuk också , och hur ska det gå?!
Känner mig så svag i kroppen , precis så som när man är sjuk. Sen så har man ett barn man bär på också!! Så det blir väl dubbelt upp , + att man jobbar också! Men tur att man är ledig ihelgen iaf , så man kan vila upp sig.

Aja , va iväg å handlade lite idag.. Lite mat å sådär! Va in på City gross en snabbis , hittade jätte söta bebis kläder där :) men det fick vara. Handlade bara mat!

Sen innan vi åkte hem så beställde jag och älsklingen kina med oss hem , för att ha ork till å göra någon mat fanns / finns då inte.. Inte när jag mår såhär! :(
Imorgon börjar jag kl 13 - 21. Hoppas det går fort så att jag får komma hem å vila upp mig!

Sen så skulle jag vilja fixa till bloggen också , så att den blir snygg! Å inte såhär tråkig.. Men jag förstår mig inte alls på det.. Men men!!

Ne nu blir det sängen! Sov så gott folket..


Onsdag kväll..

2009-06-03 - 22:21:35

Yes då va jag hemma igen! sköönt..
Ska gå och ta mig en dusch nu , sen ska jag krypa ner i sängen.. börjar ju tidigt imorgon , och lilla jag behöver min sömn :) man börjar få lite svårt med att sova för den stora magen nu!

men men.. det är ju ett tag kvar , och fort går det! :)


aja , natti natti :)


Jahapp..

2009-06-03 - 14:42:56


Då va det jobb ikväll igen då , slutar ju 21 så det är lugnt.. Firade killen igår btv , hade släktingar å sådant här hemma. Trevligt va det iaf :)

Fick mkt fina presenter!

Och Ida har börjat leva om igen .. sist när jag skrev så hade jag knappt kännt henne på 2 dagar! men igår höll hon på mer en halva dagen tror jag! hahah... go fia <3

hon har väl sina dagar hon med :)

nee nu blire till att kika lite på tv, sen ska jag fara iväg till jobbet..
ha en bra dag!

LÅT SOLEN SKINA!!!





Hmmm..

2009-06-01 - 18:55:36

Ja , imorgon fyller killen 22 år :) då blir det full fart här hemma.. och jag fyller nästa onsdag :) * grattis i förskott till lilla mig * haha..


har funderat mycket nu under hela söndagen och idag.. blir så orolig när man inte vet!! nästan varje dag har jag kännt hur lillan sparkar och lever om , men igår och idag har jag knappt kännt nått.. bara att hon trycker med sin fot lr hand!!


hmm kanske jag som är så orolig bara.. det blir nog bra! :)

aja , nu får man besök av fröken dahl..
ha det gött så länge! :)