SOL!

2009-05-29 - 20:54:39


Yes.. det är ju ett kanon väder nu!! så skönt , man mår så himla bra av att solen lyser ute. Blir så pigg av den!!
Ännu bättre är det när solen ska lysa hela helgen , men tyvär så jobbar man ju :( heeela helgen! suck..men men! hoppas det går fort..

har varit till killens päron idag.. grilla å åt lite gott innan vi åkte hem igen! ^^ mumms!!
sen har vi inte gjort så mkt mer än att varit där hos dom å hälsat på..

på tisdag fyller älsklingen 22 år också :) så då blir det kalas! hihi.. tårta å kakor ^^  götter.
nä nu ska jag göra något annat , vet inte vad jag ska skriva mer heller :)

har gått 29 veckor nu btv :) med lilla Ida i magen.. <3 och hon sparkar och lever om förfullt..
Nu väger bebisen dryga kilot och är ungefär 38 cm lång från topp till tå. Hos pojkar börjar testiklarna sin resa från sitt ursprungliga läge nära njurarna till pungen. Flickors klitoris sticker ut mer än den kommer att göra från de sista veckorna innan födseln, då den göms bakom de inre blygdläpparna.

fetal development at 29 weeksBebisens huvud växer och hjärnan utvecklas och växer snabbt. Nästan alla bebisar reagerar på ljud vid 30 veckor.

Bebisens näringsbehov blir större under tredje trimestern och du behöver äta mycket protein, C-vitamin, folsyra, järn och kalcium (ca 200 mg går åt varje dag till att bygga upp bebisens skelett), så se till att äta mat som är rik på dessa näringsämnen. Skelettet byggs som sagt upp nu, liksom hjärnan, musklerna och lungorna. Ta en titt på vår guide till bra kost för att se till att du får alla de vitaminer och mineraler du och bebisen behöver.

Sött!!

2009-05-25 - 20:19:35

Idag har jag & babe handlat kläder å en massa saker till lill - flickan i magen. :)
dessutom har vi handlat en säng till henne , som nu står bäddad och klar redan ^^
hi hi .. det blev såå fint!! nu vill jag ha ut henne...go tjejen!!


nä , nu blire tv :)

ha en bra kväll..

söndag kväll.

2009-05-24 - 21:44:15


Har varit en rätt så lugn helg... har ju varit fin väder idag iaf :) myys..
så man har solat lite , men det va då inte mkt färg man fick!! haha..

sen så va vi iväg en snabbis och käkade på donken.. götter!! :)
efter de tog vi oss en liten runda runt med bilen å kikade!

sen har nog inte vi gjort så mkt mer , än att slappat å kikat på film..


och imorgon blire jobb , börjar kl 09.00.. så jag lär nog springa iväg nu å duscha , sen blire sängen :)
ha en bra kväll..

KRAMS.

Fredag .. * Götter *

2009-05-22 - 20:06:10

Hallå..

Shitt vad jag är dålig på att skriva blogg!
Glömmer totalt bort den , sorry..Ska försöka bli bättre på det! Ihelgen är man ledig iaf , gud så sköönt.. Älsklingens familj kommer en sväng imorgon och hälsar på oss , ska bli skojj :)

Fick kläder till lilla Ida idag också , av mammsen :) 4 bodys och 4 par strumpor , så söööta.
Tänkte att vi skulle ha handlat en säng till lillan ihelgen också , men de får nog bli i veckan ist ..

Man vill ju ha allt klart nu :) Men det kommer i omgångar.. Mycket kvar som ska handlas , sköjjsigt! <3

Nää nu ska jag göra nått annat skojsigt :) ha en bra kväll..Är i vecka 28 imorgon btv :)Nu är du 28 veckor gången (eller gravid i 29:e veckan, om du föredrar att räkna så).Så här växer din bebis

Nu kan bebisen blinka och vänder instinktivt ansiktet mot starka ljuskällor. Fingernaglarna finns på plats och den börjar lägga på sig ett fettlager inför livet utanför livmodern. Om du vill kommunicera med din bebis redan nu, så kan du sjunga eller läsa högt för den - men känn dig inte tvungen, om det inte känns naturligt för dig.

.. Men man kan ju alltid ut och kika :) De kostar ju inget.. Men jag känner värkligen att jag börjar bli stressad , varför vet jag inte.. Det är väl för att jag vet hur mycket jag ska hinna köpa till lill-flickan innan hon kommer till oss , men jag har mycket tid på mig. Men jag vill ju ha allt klart :) Men det kommer i omgångar..


Yes!

2009-05-05 - 16:41:46

Nu va vi inne i lägenheten äntligen!!!!  Men gud vilket jobb det har varit , men nu är vi inne iaf.. Har nästan fått upp allt förutom kläderna , vet inte vart jag ska lägga allt.. Det är ju så dåligt med garderober , blir nog att åka till ikea . För jag kan ju inte kläderna i en påse! Uscha...

Och nu kan jag börja i Idas rum , se vad jag ska ha och så.. Ska blir så roligt :) Har lite kläder till henne som ligger där och väntar , och det hinner väl bli massor till slut..
Btv så fick jag en baby sitter av mammsen igår , så sööt!! <3

Nalle puh och hans vänner :)
Här har ni en liten bild på den..Har ju varit på båt resa också och träffat tony irving.. Hahaha vilken sköning , han är så fruktansvärt rolig!! Båt resan va kanon iaf  , god mat , bra musik och trevligt sällskap. Precis så som det ska vara! :)
Det enda som va drygt , va alla kärringar som va full. Fy fasen för dom! Shitt vad dryg dom är..


Btv är jag i vecka 26 på lördag :) myyys..


Bebisen väger nu nästan 660 gram och är ungefär 35 cm lång från hjässa till häl. Den gör andningsrörelser, men har fortfarande ingen luft i lungorna. Undersökningar har visat, att ett 26-veckors foster reagerar på beröring. Om du lyser med en ficklampa på magen kommer bebisen att vända på huvudet, vilket har tolkats som att synnerven har börjat fungera.

fetal development at 25 weeksNär du har tid på BVC kontrolleras ditt blodtryck och du får lämna urinprov. På så vis kan man upptäcka tidiga tecken på havandeskapsförgiftning och diabetes så att behandling kan sättas in om det behövs.

Fingrar, handleder och händer kan kännas domnade eller värka. Det kan bero på att karpaltunneln, liksom så många andra vävnader i kroppen, svällt upp. Det medför att nerver som löper i tunneln kläms, vilket kan orsaka smärta. Handledsstöd kan hjälpa, liksom att ta kosttillskott med vitamin B6. Prata med din barnmorska eller läkare om du har fortsatta besvär och läs våra tips om självhjälp för domnade eller värkande fingrar.

· Observera, att forskning har visat att barn utvecklas i sin egen takt - även i livmodern. Sidorna om fostrets utveckling har gjorts som en allmän guide till hur din bebis växer.