Måndag - Hälsocentralen

2011-05-23 - 18:42:17


Tjohoo!!!


Nu ligger skrutt och sover för natten..
Har hunnit med lite här hemma idag, tvättat + dammsugit och torkat golv ( dammat av lite också)

Har även varit på hälsocentralen, då jag är jätte öm runt äggstockarna..
Ska upp på gyn imorgon, då dom inte hittade nått på h-c!


Trodde först att det va urinvägsinfektion, men ikke..
Dom hittade bara vita kroppar, och sånna har man tydligen om det är nått som inte står rätt till..
Typ om man har någon infektion bl.a! (Om jag förstår dom rätt)

Så liiiiite nervös är man, fy attans..
HATAR sjukhus!


Hoppas på det bästa.


Hoppas ni har haft det bra idag annars :)
Nu blir det lite mys <3
Hmm, finns så otroligt många saker det kan vara!!! Man vet ju inte själv...

Äggledarinflammation ?!

Inflammationen orsakas av bakterier och kan vara akut eller kronisk. Den akuta varianten ger starka symptom, medan symptomen är mer lindriga vid kronisk äggledarinflammation. Oftast orsakas den av könssjukdomar som klamydia och gonorré, men den kan också drabba tjejer som aldrig haft en könssjukdom.

I princip alla tjejer som får äggledarinflammation har haft slidsex. Risken är också extra stor efter missfall och abort.

 

En akut äggledarinflammation kan göra riktigt ont - eller knappt kännas alls. Det är väldigt olika. Smärtan brukar sitta i den nedre delen av magen. Det är vanligt med kraftiga flytningar som kan komma både från slidan och från urinröret. Dessutom kan det göra ont i samband med slidsex. En del får feber och rubbningar i menscykeln.

Kronisk äggledarinflammation kan ge en lätt värk i nedre delen av magen och smärta i korsryggen.

Det är viktigt att snabbt behandla äggledarinflammation med antibiotika. Svåra inflammationer kan leda till att äggledaren täpps till, fylls med var och vätska och orsakar ärr. En äggledarinflammation som inte behandlas kan också leda till att det blir svårare att bli gravid.

 

Sök vård direkt om smärtan kommer intensivt och plötsligt. Du kan ringa till din vårdcentral eller åka till akutmottagningen på det närmsta sjukhuset. Där blir du undersökt av en gynekolog som tar prov från underlivet och gör ett blodprov. Om gynekologen konstaterar att du har äggledarinflammation behandlas den med antibiotika och smärtstillande om det behövs.

Efter en äggledarinflammation bör du låta bli att ha slidsex i tre-fyra veckor. Men det går bra att onanera så länge du inte för in något i slidan!

Sök alltid vård om du har ont i eller runt underlivet. Även om det inte behöver ha farliga orsaker är det viktigt att kolla upp vad som ligger bakom besvären.

 
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: